• Αξιοθέατα Slide
  • Αξιοθέατα Slide

μερικα απα τα μερη που μπορειτε να επισκεφτειτε κατα την διαμονη σας

Αξιοθέατα

Νησάκι Ιωαννίνων

Νησί Ιωαννίνων

Το νησάκι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης των Ιωαννίνων και έχει συνδεθεί με την ιστορία και το θάνατο του Αλή Πασά. Εκεί θα βρείτε οκτώ μοναστηριακά συγκροτήματα καθώς και το Μουσείο Αλή Πασά το οποίο περιέχει τοπικές ενδυμασίες και έγγραφα της εποχής καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Αλή Πασά και της κυρά-Φροσύνης.


Νησάκι Ιωαννίνων

Σπήλαιο Περάματος

Ένα από τα σπουδαιότερα σπήλαια του κόσμου βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων μόλις χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Ανήκει στα οριζόντια σπήλαια με μήκος διαδρομών περί το 1km. Οι διάφοροι σχηματισμοί των σταλαγμιτών και σταλακτιτών, ο πλούτος και ο συνδυασμός των χρωμάτων δημιουργούν μια αξεπέραστη φυσική ομορφιά. Tο 1940 χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο των κατοίκων κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών από τους Ιταλούς.


Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Το θέατρο της Δωδώνης είναι από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα, με χωρητικότητα περίπου 18.000 ατόμων. Αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα του ιερού της Δωδώνης και κατασκευάσθηκε τον 3ο π.Χ. αιώνα, στο πλαίσιο του φιλόδοξου οικοδομικού προγράμματος που πραγματοποίησε ο Πύρρος, βασιλιάς της Ηπείρου, προκειμένου να αναμορφώσει το πανελλήνιο ιερό και να του δώσει μνημειακό χαρακτήρα.


Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Το αρχαιολογικό μουσείο Ιωαννίνων, σε συνολική επιφάνεια 1.200 τμ, περιέχει συλλογές εκθεμάτων που καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο, από την Κατώτερη Παλαιολιθική εποχή έως τους ρωμαϊκούς χρόνους (3ος αι μ.Χ.). Η στόχευση γίνεται, κυρίως, στα ευρήματα από το αρχαίο μαντείο της Δωδώνης. Η νέα μορφή περιλαμβάνει, περίπου, 3000 αρχαιολογικά ευρήματα από όλη την Ήπειρο.


Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του γλύπτη Παύλου Βρέλλη είναι από τα αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Τα κέρινα ομοιώματα του μουσείου, σε φυσικό μέγεθος και ενταγμένα σε μια πιστή αναπαράσταση του περιβάλλοντος της εποχής τους, ξαναζωντανεύουν μορφές της νεώτερης κυρίως ιστορίας. Τρεις οι θεματικές ενότητες του Μουσείου: η Προεπαναστατική περίοδος, τα γεγονότα του 1821 και εικόνες από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.


Χαράδρα Βίκου

Χαράδρα Βίκου

Μαζί με τη Σαμαριά αποτελεί τον πλέον δημοφιλή, στην ελληνική επικράτεια, προσδιορισμό της έννοιας «φαράγγι». Έχει μήκος περίπου 10 χλμ. και η διάσχισή του απαιτεί περίπου επτά ώρες συναρπαστικής διαδρομής. Η διαδρομή ξεκινάει συνήθως από το Μονοδένδρι απ’ όπου μια απότομη κατάβαση οδηγεί στην κοίτη. Το μικρό ποταμάκι έχει νερό από τον Νοέμβριο εώς τον Ιούνιο. Η διάσχιση του φαραγγιού είναι, επομένως, ευκολότερη τους υπόλοιπους μήνες. Η διαδρομή εξελίσσεται μέσα σε υπέροχα πυκνά δάση ενώ κοντά στα βράχια των τοιχωμάτων φύονται πολύ σπάνια αγριολούλουδα και βότανα για τα οποία φημίζεται ο Βίκος.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Βασιλέως Κωνσταντίνου 12
ΤΚ 45500, Ιωάννινα

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κοσμάς Βλάχος
Τηλέφωνο: 26510-70890 / 6945261181
Email
villamagnoliahosts@gmail.com

Πληροφορίες για την Βίλα

Άφιξη: 15:00 - 00:00
Ανχώρηση: 07:00 - 12:00
  • Ιδιωτικός Χώρος στάθμευσης
  • Κήπος
  • Βεράντα
  • Εγκαταστάσεις BBQ
  • Τζάκι
  • Δωρεάν WiFi
  • Κατοικίδια Κατόπιν Αιτήματος
περισσότερα